Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΦΕΒΡΩΝΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ:
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
 θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του πρώτου  διαδικτυακού συνεδρίου του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος.
Το διαδίκτυο γκρεμίζει τις αποστάσεις και χτίζει σχέσεις γρήγορης επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών.
Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία σας αυτή θα παράξει ουσιαστικό αποτέλεσμα για την προβολή και ανάπτυξη του τόπου μας. Ο Καποδιστριακός Δήμος Πελλάνας κρύβει Θησαυρούς, Πολιτισμό και Γνώση που ακόμη και σήμερα είναι θαμμένοι.
Οι δρόμοι ανάπτυξης που κατασκευάζονται δεν έχουν καμία αξία εάν δεν βασίζονται στην ανάδειξη του μοναδικού πολιτισμικού πλούτου της περιοχής.
Ο νομός μας γενικότερα, έχει χαρακτηριστικά παραμεθορίου νομού όσον αφορά τη συγκριτική του απομόνωση ακόμα και από τους όμορους νομούς. «Γερνάει» και αδυνατεί να συγκρατήσει τη νεολαία του στα πάτρια εδάφη. Κατά συνέπεια υπάρχει άμεση ανάγκη αναδιάταξης της οργανωτικής, παραγωγικής και αναπτυξιακής του κατεύθυνσης.
H λέξη διεκδίκηση πρέπει να είναι καθημερινό και συντεταγμένο βίωμα των εκπροσώπων της. Μας αξίζουν πολύ περισσότερα. Οι Λάκωνες θριαμβεύουν όταν μεταναστεύουν, είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό της χώρας. Μπορούμε να γίνουμε νομός πρότυπο, αρκεί να το προσπαθήσουμε συγκροτημένα. Ένας νομός αειφορίας, ένας νομός πολιτισμού και ένας νομός όπου η μεταποίηση θα κατορθώνει να προσθέτει υπεραξίες στο παραγόμενο προϊόν από τον πρωτογενή τομέα.
 Είμαστε ένας νομός ο οποίος έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα παραλίας από οποιοδήποτε νομό της Πελοποννήσου. Έχει απίστευτες ομορφιές, απίστευτο πολιτισμό και πλούτο. Νομίζω ότι αν δουλέψουμε συστηματικά τα επόμενα χρόνια με μέθοδο και με πρόγραμμα αυτός ο νομός έχει τις δυνατότητες να είναι από τους πρωταγωνιστές στην ελληνική επικράτεια και όχι μόνο.

Για να γίνει αυτό εφικτό η μόνη απάντηση είναι η συλλογικότητα. Είναι η γνήσια και με πάθος συμμετοχή σε οργανώσεις, συλλογικούς σκοπούς, σε πολιτικές διεργασίες και σε γόνιμες ιδεολογικές αναζητήσεις. Γιατί μέσα από το μεγάλο κοινωνικό κίνημα θα αναδειχθούν πρόσωπα ικανά να εκφράσουν το καινούργιο. Να δημιουργήσουν το καινούργιο. Να επενδύσουν στην αειφορία, στην οικολογία, στη φαντασία, στην καινοτομία, στη δεκτικότητα των αλλαγών, στην γρήγορη και υπεύθυνη υιοθέτηση επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων σε μια οργανωμένη στρατηγική τοπικής και υπερτοπικής ανάπτυξης.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Με εκτίμηση

Φεβρωνία Πατριανάκου
Υποψήφια Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου